The Hunt / Cuộc Săn Lùng

Director/ Đạo diễn: Thomas Vinterberg
Screenwriter/ Kịch bản: Tobias Lindholm, Thomas Vinterberg
Cinematography/ Quay phim: Charlotte Bruus Christensen
Cast/ Diễn viên: Mads Mikkelsen, Susse Wold, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Anne Louise Hassing, Bjarne Henriksen
Genre/ Thể loại:
Released/ Năm công chiếu:

This film is not for viewers under 16 years old. Phim không dành cho khán giả dưới 16 tuổi

The film was nominated for the 2014 Oscar Academy Awards as “Best Foreign Language Film of the Year”.  International awards: 35 wins and 63 nominations.

Following a tough divorce, 40-year-old Lucas has a new girlfriend, a new job and is in the process of re-establishing his relationship with his teenage son, Marcus. But things go awry after a passing remark, a random lie. And as the snow falls and the Christmas lights are lit, the lie spreads like an invisible virus. The shock and mistrust get out of hand, and the small community suddenly finds itself in a state of collective hysteria, while Lucas fights for his life and dignity.

Bộ phim được đề cử giải Oscar Oscar năm 2014 cho “Phim tiếng nước ngoài hay nhất của năm”. Giải thưởng quốc tế: 35 lần đạt giải và 63 đề cử.

Sau một cuộc ly dị khó khăn, Lucas 40 tuổi có bạn gái mới, công việc mới và đang trong quá trình tái thiết lập mối quan hệ với đứa con trai tuổi teen Marcus của mình. Nhưng mọi thứ trở nên xáo trộn sau một nhận xét tình cờ, một lời nói dối ngẫu nhiên. Và khi tuyết rơi và đèn Giáng sinh được thắp sáng, lời nói dối lan tỏa ra như một loại virut vô hình. Cú sốc và sự hồ nghi vượt khỏi tầm tay, và cộng đồng nhỏ đột nhiên thấy mình đang trong tình trạng cuồng loạn tập thể, trong khi Lucas chiến đấu cho cuộc sống và phẩm giá của mình.